تاثیر قهوه بر کبد شامل عوامل بسیار زیادی مانند کاهش یافتن بیماری پارکینسون، انواع سرطانهای خاص، زوال عقل، سکته مغزی و غیره میشود. طی تحقیقات انجام شده مشخص شده است که مصرف قهوه میتواند تا حد زیادی چربی کبد را در افراد کاهش دهد. اسید کلرژنیک و همچنین کافئین موجود در قهوه میتواند به کاهش چربی کبد و همچنین جذب بهتر غذا کمک بسزایی کند.
در حقیقت، غالب افرادی که از بیماری هپاتیت C و دیگر بیماریهای کبدی رنج میبرند میتوانند برای کند شدن روند بیماری خود به صورت منظم قهوه مصرف کنند و تاثیر قهوه بر کبد خود را مشاهده کنند.
آیا مصرف قهوه برای کبد مفید است؟
تحقیقات نشان داده است که مصرف قهوه میتواند تا حد بسیار زیادی به کاهش چربی و درمان کبد چرب کمک کند و بیماریهایی که مربوط به کبد میباشد را تا اندازه زیادی بهبود ببخشد. براساس تحقیقات انجام شده مشخص شده است تاثیر قهوه بر کبد و نوشیدن ۲ الی ۳ فنجان قهوه در طول روز تا حد بسیار زیادی میتواند از خطر ابتلا به بیماری کبد چرب جلوگیری کند.
قهوه چگونه بر عملکرد کبد تاثیر میگذارد؟
تاثیر قهوه بر کبد و مصرف آن به صورت اصولی و منظم میتواند چربی کبد در افراد را به صورت چشمگیری کاهش دهد. طبق تحقیقات به عمل آمده مصرف منظم قهوه میتواند تاثیر بسزایی بر روی التهاب و همچنین کاهش یافتن سطح آنزیمهای کبدی داشته باشد. نکته شایان ذکر دیگر این که آنتیاکسیدانهایی که در قهوه وجود دارد میتواند تا حد زیادی کبد را در مقابل آسیبهای ناشی که از چربیهای اضافی هستند حفظ کند.
همچنین، بعضی از مطالعات نشان داده است که مصرف قهوه میتواند به پیشرفت سیروز کبدی نیز کمک کند. قهوه با داشتن کافئین و همچنین کلرژنیک موجود در خود میتواند بر عملکرد کبد تاثیر داشته باشد، با این حال، نیاز است که مصرف قهوه را به صورت متعادل نگه داشته و از مصرف بیش از اندازه آن نیز خودداری شود.
آیا قهوه میتواند از بیماری های کبدی پیشگیری کند؟
براساس تحقیقات صورت گرفته که نتیجه آن نیز در BMC Public Health نشر شده است، در بازه زمانی بین هفت الی ده سال در تمامی افرادی که نوشیدنی مورد علاقه و مصرفی آنها قهوه بوده است ۴۹ درصد خطر مرگ ناشی از بیماریهای کبدی و ۲۱ درصد نیز از بیماریهای مزمن کبد کاهش داشته است که این خود امری بسیار مهم و ضروری تلقی میشود.
بنابراین حتما این نکته مهم را مد نظر قرار دهید که تاثیر قهوه بر کبد تا حد زیادی ثابت شده است و افراد میتوانند برای سالم تر بودن کبد خود و پاکسازی آن از بیماریهایی که در مطالب بالا نیز ذکر شد این نوشیدنی را در طول روز مصرف کنند.
مصرف چه مقدار قهوه در روز برای کبد مفید است؟
شاید برای شما نیز سوال باشد که مصرف چه مقدار قهوه در طول روز برای کبد مفید است؟ براساس تحقیقات و همچنین مطالعات تعداد بسیار زیادی از متخصصان، خوردن حداقل ۳ فنجان قهوه را در طول روز به منظور جلوگیری کردن از انواع مشکلات کبدی افراد توصیه شده است. البته این نکته نیز لازم به ذکر است که بدانید اگر دارای مشکلاتی نظیر کبد چرب و یا هپاتیت هستید میتوانید مصرف قهوه خود را در طول روز افزایش داده و به پنج یا حتی شش فنجان برسانید تا بر بیماری شما تاثیر داشته و بر آن غلبه کند.
آیا مصرف قهوه برای افرادی که مشکلات کبدی دارند توصیه میشود؟
طبق مطالعات اخیری که توسط محققان صورت گرفته است، قهوه میتواند تاثیر مثبتهای زیادی را بر کبد داشته باشد. تحقیقات مشخص کردهاند که تاثیر قهوه بر کبد به صورت منظم و متعادل میتواند برای افرادی که مشکلات کبدی دارند مفید باشد. مصرف قهوه در افرادی که دارای مشکلات کبدی هستند میتواند سبب کاهش التهاب و همچنین آنزیمهای کبدی نیز شود. همچنین، آنتیاکسیدانهایی که در قهوه وجود دارد نیز میتواند در برابر آسیبهای ناشی از چربی اضافی در کبد محافظت کند.
بعضی از مطالعات نیز نشان داده است که قهوه میتواند به کاهش خطر پیشرفت سیروز کبدی در افراد کمک کند. این نکته نیز لازم به ذکر است که بدانید قهوه علاوه بر تاثیرات زیادی که میتواند بر روی کبد داشته باشد برای کبد چرب نیز خطرات احتمالی را پیش رو دارد.
علاوه بر فواید بسیار زیادی که درباره قهوه بر روی افرادی که دارای مشکلات کبدی هستند گفته شد، باید خطرهای احتمالی آن را نیز مد نظر قرار داد. مثلا این که مصرف بیش از اندازه قهوه، علیالخصوص در افرادی که نسبت به کافئین حساس هستند، میتواند به افزایش یافتن سطح آنزیمهای کبدی آن فرد شود و باعث آسیبهای جبران ناپذیر به کبد نیز شود. همچنین، ترکیبهای دیگری نظیر قهوه های شیرین و پرچرب که در بعضی از انواع قهوهها وجود دارند، میتوانند سبب افزایش یافتن چربیهای کبدی در افراد شوند.
به همین علت، توصیه میشود که حتما افرادی که مبتلا به مشکلات کبدی هستند با مشورت با بهترین دکتر گوارش و کبد در تهران، قهوه را در رژیم غذایی خود بگنجانند و از مصرف قهوههایی که به مقدار زیاد شیرین و پرچرب هستند نیز اکیدا خودداری کنند. این افراد میتوانند از قهوههایی که ساده و بدون افزودنی هستند استفاده نمایند.
نتیجه گیری
تاثیر قهوه بر کبد این است که میتواند به بیماری های کبدی مثل سیروز کبد و همچنین کبد چرب غیر الکلی کمک کند. نکته مهم دیگر اینکه این نوشیدنی گرم میتواند به سرطان کبد نیز کمک بزرگی کند. ترکیبهای فعالی مثل آنتیاکسیدانها و کافئین که در قهوه وجود دارد میتواند با کاهش دادن التهاب و همچنین آسیب اکسیداتیو به محافظت کردن از کبد و همچنین بهبود یافتن عملکرد آن کمک شایانی کند.
با این حال، مصرف قهوه حتما باید به اندازه کافی و با توجه به شرایط و وضعیت سلامت افراد صورت بگیرد، چراکه مصرف بیش از اندازه این نوشیدنی میتواند عوارضی از قبیل مشکلات در خواب و همچنین اختلالات گوارشی را برای افراد پیش رو داشته باشد.
به صورت کلی، گنجاندن قهوه این نوشیدنی گرم و خوشمزه میتواند بهعنوان یک بخش از رژیم غذایی شما محسوب شود. با مصرف قهوه میتوانید به سلامت کبد خود و پیشگیری کردن از بیماری های مرتبط با کبد جلوگیری کنید. نکته لازم به ذکر دیگر اینکه افرادی که دارای حساسیت به کافئین هستند و مشکلات کبدی نیز دارند باید در مصرف قهوه احتیاط لازم را به عمل آورده و با پزشک مربوطه خود مشورت کنند.